Joggingbroek heren

Wil je als heer zijnde een joggingbroek aanschaffen, dan merk je al snel: op de markt is keus te over. Joggingbroeken zijn er in vele maten, kleuren en varianten. Niet verwonderlijk dus dat de joggingbroek daarmee ook in vele prijsklassen verkrijgbaar is. Welke prijsklasse het best bij jou past, hangt af van je persoonlijke voorkeuren en je budget: de een zweert bij een joggingbroek van merk X, Y of Z, terwijl de ander net zo lief rondstruint in een merkloze joggingbroek van de markt.
Tips voor een joggingbroek:
Zalando

C&A
OTTO
Neckermann

joggingbroekheren

Nike Sweatpants
€46.99 – OTTO.nl

joggingbroekheren1

America Today
€39.95 – Wehkamp.nl

joggingbroekheren2

TWINTIP Trainingsbroek €29.95 – Zalando

joggingbroekheren3

Jack & Jones Tech €39.95 – Neckermann

joggingbroekheren4

Björn Borg
€59.95 – Zalando

joggingbroekheren5

Adidas Performance
€44.95 – Zalando

joggingbroekheren6

Adidas CORE 11
€39.95 – Zalando

joggingbroekheren7

Rodeo
€15 – C&A

joggingbroekheren8

Adidas Originals
€55 – OTTO.nl

joggingbroekheren9

Jack en Jones
€39.95 – OTTO.nl

joggingbroekheren10

Jack en Jones
€39.95 – OTTO.nl

Nike FC Barcelona €49.95 - OTTO.nl

Nike FC Barcelona €49.95 – OTTO.nl

Maattabel Heren

Maat Confectiemaat    Heupomvang   Broekmaat
XS 44 90 CM 29
S 46 92 CM 30-31
M 48 96 CM 32
L 50-52 100 CM 33-34
XL 54 104 CM 36
XXL 56 108 CM 38
XXXL 58 112 CM 40-42

Waar op letten als je een joggingbroek aanschaft?

Wil je een joggingbroek kopen, let er dan goed op dat je de juiste maat koopt. Hoopvol een maatje kleiner aanschaffen (omdat je nu toch echt eens iets aan dat bierbuikje wil doen), lijkt een goede zet, maar loopt al snel uit op een joggingbroek die in de hoek belandt. Met een te strakke broek heb je immers veel minder bewegingsvrijheid, waardoor je niet lekker vrijuit kunt sporten.

Over vrijuit sporten gesproken, let er ook op dat de broek die je aanschaft voldoende ademt en ventileert. Je wil immers niet baden in je eigen zweet. Een joggingbroek die niet te warm is, maar ook zeker niet te koud, is goed. Ook het wasvoorschrift is van belang. Je moet de broek immers gemakkelijk kunnen wassen, zodat je geen verschraalde zweetlucht bij je draagt.

Duurzame joggingbroeken
Tegenwoordig zijn er joggingbroeken verkrijgbaar die zijn gemaakt van een combinatie van hennep en biologisch katoen. De productie van dergelijke broeken levert een kleinere belasting op voor het milieu. Wil je milieuvriendelijk sporten, kies dan bij voorkeur voor een duurzaam geproduceerde joggingbroek.

Joggingbroeken in verschillende kleuren en dessins

Hoewel er op de markt meerdere kleuren joggingbroeken verkrijgbaar zijn, lijkt de keuze voor de heren enigszins beperkt wanneer je het vergelijkt met het aanbod voor dames. De meeste heren kiezen dan ook voor een joggingbroek in zwart, grijs of (donker)blauw. Wie goed zoekt, zal echter zien dat er ook joggingbroeken in andere kleuren te koop zijn- ook voor heren. Een goede keus, want daardoor zal je op de sportschool zeker opvallen tussen al die heren in het blauw, grijs of zwart.

Leave a Reply